Virtuel assistent

virtuel-assistentForleden dag oplevede jeg en ret pudsig ordveksling. Den fandt sted til et foredrag om markedsføring på nettet, hvor indlægsholderen havde mange interessante og også en smule provokerende indspark.

Under ”Bordet rundt” blev vi spurgt til vores virksomhed. Da det blev min tur, fortalte jeg forsamlingen, at jeg var personlig assistent. De fleste i forsamlingen vidste tilsyneladende godt, hvad en personlig assistent er, mens indlægsholderen var noget mere usikker. Derfor spurgte han mere ind til benet.

Personlig assistent? Er det sådan en slags virtuel assistent?

Og det var vel egentlig der, at ti-øren faldt på plads. Både hos ham og hos mig, for man kan vel godt kalde en personlig assistent for en virtuel assistent. Nu skal det understreges, at jeg ikke er nørd på avanceret niveau, men ordet virtuel rammer vel egentlig meget godt det, som jeg udfører i min virksomhed.

Jeg har slået ordet virtuel op i Den store danske ordbog hos Gyldendal. Her står der:

Kunstig, tilsyneladende eksisterende; som ligner noget virkeligt, men som er skabt vha. computerteknik. Fx kan et virtuelt museum bestå af billeder tilgængelige via internettet.

Ikke en kunstig virtuel assistent

Se, nu er jeg nødt til at indskyde en kort kommentar, inden jeg begynder at acceptere min nye titel som virtuel assistent…

Jeg er ikke kunstig! Jeg er ikke tilsyneladende eksisterende. Jeg er! Jeg lever. Og jeg ånder for mit arbejde som personlig assistent alias virtuel assistent. At jeg alligevel godt kan acceptere betegnelsen som virtuel assistent hænger vel sammen med, at jeg naturligvis godt kan se det sammenlignelige billede.

Tjek også definitionen på en virtuel assistent hos Wikipedia (på engelsk)

Som virtuel assistent er jeg ofte ikke ansat fysisk i en virksomhed. Faktisk passer jeg ofte virksomhedernes indbakker og telefoner hjemme fra mit eget kontor. Jeg behøver ikke at være fysisk til stede på en bestemt matrikel. Til gengæld arbejder jeg koncentreret og fokuseret, så det lever op til virksomhedernes modeller, og deres kunder oplever ikke, at deres henvendelser bliver besvaret af en virtuel assistent, som ikke nødvendigvis sidder på virksomhedens adresse.

Som virtuel assistent kan jeg hjælpe din virksomhed med mange opgaver:

 • Besvarelse af e-mails og telefonopkald
 • Kalenderstyring
 • Pasning af sociale medier
 • Opsætning af møder og arrangementer
 • Udarbejdelse af tilbud
 • Pasning af dit kontor – også i ferier
 • Trofast og pålidelig kundepleje
 • Formidling af workshops
 • Fakturering og bogføring
 • Opdatering af hjemmeside
 • Udsendelse af nyhedsbreve

Som virtuel assistent påtager jeg mig ansvaret for at passe dit kontor i dag- og aftentimer, og du kan med sindsro tage på forretningsrejser, mens jeg passer kontoret derhjemme imens. På den måde ved du, at der er taget god hånd om de henvendelser, som kommer mens du er væk. Dermed kan du koncentrere dig om dine hovedopgaver, mens jeg som virtuel assistent passer netværket derhjemme.

Er du interesseret i at høre mere om den virtuelle assistent? Læs denne amerikanske iværksætter blog, som nævner 10 grunde til, at du skal overveje en virtuel assistent

Og så synes jeg i øvrigt, at du skal ringe til mig på tlf. 2620 1044.